LEGO 10248 Exclusive


De set bestaat uit 1158 onderdelen en heeft een aanbevolen leeftijd van 14 jaar en ouder. Zo heeft mijn set het nummer 19736211 gekregen, en kan niemand die meer afpakken!


Lego 10248

De laatste tijd zetten ze nummertjes bij de stickers wat best handig is aangezien er soms bijna gelijke stickers zijn. Ook vinden we 8 zakjes met onderdelen die genummerd zijn van 1 t/m 2. Het bouwproces bestaat dan ook uit 2 gedeeltes. Tussen de 1158 onderdelen vinden we een paar bijzondere onderdelen.Zoals gebruikelijk beginnen we met het onderstel van het voertuig en vervolgens met de cabine. Gelukkig zien we ook wat afwerking als we beginnen met de deuren en de inhoud van de cabine. In het 2e gedeelte beginnen we met de bouw van de motor. De achterklep steekt net als de rest van het model fenomenaal in elkaar.

We nemen opeens grote stappen in het bouwproces en het model begint aardig vorm te krijgen. Hier en daar moeten we de nodige stickers plakken maar dat mag de pret niet drukken.

Lego Creator 10248 Ferrari F40 Lego Speed BuildHet bouwplezier scoort erg hoog tot nu toe!

Nadat we de cabine en de achterkant afgerond hebben, beginnen we aan de voorkant van het racemonster. Hier maken we opnieuw gebruik van bijzondere bouwtechnieken waar we helaas later weinig meer van terug zien. Zelfs het openen van de voorklep gaat soepel zodat we vlekkeloos de bagageruimte kunnen bekijken. Na het afwerken van de voorkant kunnen we concluderen dat het er allemaal keurig en gestroomlijnd uitziet. Daarnaast vind ik het jammer dat we een aantal stickers moeten plakken die ik liever niet zie. De leuke technieken en elementen die we zien maakt deze set tot een groot succes. De set heeft een hoge display waarde en de prijs/kwaliteit verhouding is tip top in orde. Helemaal geen spijt van, en een leuke set om te bouwen. Fijne korting op de set tussen kerst en oud op nieuw, jammer dat de wielen niet sturen.

Lego Creator Ferrari F Review!

SetLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12345